Ağva

Yeşilçay

Şişli’den yola çıkınca yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk sonrasında (101 km) Ağva’ya ulaşıyoruz. Yol tanımlayıcı tabelalar sayesinde yönümüzü bulmak kolay oluyor. Şile tabelasını takip ederek Şile’ye kadar yeni ve iki şerit gidiş, iki şerit dönüş olan rahat bir yoldan Şile yakınlarına kadar gelebiliyoruz. Ardından Ağva’ya ulaşmak için ise yaklaşık 30 km lik biraz virajlı bir dağ yolundan geçerek Ağva’ya ulaşıyoruz.

photo

 

 

 

 

 

 

 

 

Ağva Karadeniz kıyısında bulunan küçük bir sahil köyü. Özellikle İstanbul Masalı televizyon dizisinin bazı romatik sahnelerinin burada çekilmesinden sonra popüleritesi iyice artmış. Ardından hem turizm açısından ilgi çekmeye başlamış hem de daha başka diziler için de set olarak kullanılmış.

Ağva’nın yerleşim bölgesi Göksu, Yeşilçay ve Karadeniz arasında kalmaktadır. Göksu nehrinin çevresi daha çok butik oteller, pansiyon ve moteller ile çevrili iken Yeşilçay nehrinin çevresine Ağva merkezi (bakkal, şile bezi satan küçük dükkanlar, gözlemeciler, doğal ürünler satan dükkanlar) ve restorantlar bulunuyor. Göksu nehri kıyısındaki cafe ve restauranlar arasındaki geçisi kolaylaştırmak için nehrin üzerinden ip geçirmişler ve küçük sal evler ile karşıdan karşıya geçiş sağlamışlar. Köprüye kadar yürümektense hem pratik, hem de çok keyifli.

agva-sal-ev

 

 

 

 

 

 

 

Ağva İstanbul’dan kısa bir yolculuk sonrasında ulaşılabilen bir huzur noktası. Otelimize yerleştikten sonra temiz havanın tadını çıkarmak adına hemen kendimizi yollara atıyoruz. Ağva’nın bir ucundan bir ucuna yürüyüş yaklaşık 1 saat gibi bir sürede tamamlanıyor. Göksu kıyısında kaldığımızdan dolayı önce Göksu etrafında yürüyoruz. Göksu çevresi hep oteller ile çevrili olduğu için bu tesislerin arasından fırsat bulduğumuz noktalardan Göksu’yu izliyoruz. Yolumuza devam ediyor ve Ağva merkeze ilerliyoruz. Yolda geçen zamanın üzerine yürüyüş eklenince merkezde bulunan gözlemecilerin birine giriyoruz. Ardından göl kıyısında oturarak doğanın tadını çıkartıyoruz.

Ağva İstanbul’dan uzaklaşmak istediğiniz zamanlarda gidip, deniz ve akarsu kenarında oturulabilecek ve doğa yürüyüşleri yapılabilecek bir tatil noktası. Bu aktivitelerin yanısıra balık avına çıkabilir, kano sürmenin keyfini de yaşamak mümkün.

 

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like
Read More

Cunda

İstanbul’un yoğun, koşuşturmacalı hayatı tatil seçimlerimizi daha sessiz, sakin doğa ile iç içe olabileceğimiz noktalara yönlendiriyor. Bu sefer…
Bozcaada koylar
Read More

Bozcaada

İstanbul’dan çıkıp Bozcaada’ya gidebilmek için öncesinde yaklaşık olarak 7 saat civarı bir karayolu yolculuğu gerekiyor. Biz de geceden…
Read More

Divriği

Bayram tatilinde eşimin memleketi olan Sivas’ın Divriği ilçesine gittik. Türkiye’nin birçok yerine gitmiş olmama rağmen Sivas’a daha önceden…
Garipçe kalesinin tepesinden
Read More

Garipçe Köyü

Bundan iki sene önceydi sanırım Garipçe Köyü’ne ilk gidişim. O zaman bir pazar kahvaltısı için bu köyün yolunu…
Read More

Burgazada

Cumartesi 14:00 vapuruna kalmış olmanın verdiği kalabalık ile Kabataş’tan yola koyuluyoruz. Güzel bir hava ve günlerden Cumartesi olmasından…
Read More

Narlıkuyu

Bugün eski fotoğraflarımı karıştırırken bulduğum 2011 yazından kalma Narlıkuyu fotoğrafları üzerine yazmaya karar verdim. Narlıkuyu, Mersin’de balıkları ile…