Narlıkuyu

Bugün eski fotoğraflarımı karıştırırken bulduğum 2011 yazından kalma Narlıkuyu fotoğrafları üzerine yazmaya karar verdim. Narlıkuyu, Mersin’de balıkları ile ünlü bir beldedir. Mersin’in Silifke ilçesine 20 km uzaklıkta bulunur. Küçücük bir koydur. Deniz kenarında yan yana dizilmiş balık restoranları vardır. Normalde Akdeniz’in deniz suyu sıcak olmasına rağmen, bu koyda dağlardan gelen tatlı sular birleştiği için suyu soğuktur. Hatta denize girerseniz bir bölümde soğuk ve sıcak suyun karıştığına da şahit olabilirsiniz. Deniz suyunun berrak ve açık mavi bir görüntüsü vardır.

Genellikle biz Mersinliler`in Narlıkuyu’ya geliş amacı keyifli bir balık ziyafeti çekmektir. Şehir dışından gelen tanıdıklar için ise bu bölgenin yakınlarında bulunan Cennet, Cehennem Obrukları, St.Paul Kilisesi, Astım-Dilek Mağarası, Üç Güzeller Mozaiği şeklinde bir turistik gezi planı da hemence oluşturulabilir.

Öğlen yemeği için gittiğimiz koyun etrafında bulunan lokantalardan birine oturuyoruz. Bölgenin meşhur balığı olduğu için Lagos yemeğe karar veriyoruz. Lagos balığını kızartılmış olarak yemenizi tavsiye ederim. Lagos dışında dil balığı, barbun gibi seçenekler de güzel olmaktadır.

Balığın yanında kalamar, patates kızartması ve salata sipariş ediyoruz.  Balık öncesinde gelen roka salatası, çoban salata, pişirilmiş soğan, biber,turşu ve kaya koruğu turşusu adı verilen ve kayalardan toplanarak yapılan bu bölgeye özgü bir çeşit turşu masamıza geliyor. Mersin ve yöresinde yeşillik, biber, pişirilmiş soğan ve turşu gibi servisler ikramdır. Ücret alınmaz.

Bu bölgedeki balıkçıların menüsünde lagos, çipura, levrek, dil, sinavrit, barbun, trança, mercan, kılınç, turna, orfoz, kefal, karides, kalamar ve ahtapot var. Meze olarak roka salatası, bölgede deniz kenarında kayalarda yetişen kaya koruğu turşusu, bölge zeytininden zeytin salatası, kalamar kızartma, kalamar dolma, karides buğulama, karides kızartma, ahtapot salata, közde pişmiş soğan, sarımsak, patates cips yoğurt seçenekleri bulunuyor.

Yolunuz Narlıkuyu’ya düşerse bu sahil kenarında Lagos balığı denemenizi tavsiye ederim. Denizin kenarında bir yandan etrafı izleyerek bir yandan keyifli bir yemek yiyebilirsiniz.

Nasıl gidilir?

Narlıkuyu Mersin – Silifke yolu üzerinde bulunuyor. Mersin’in 65 km batısında, Silifke’nin ise 20 km doğusunda yer alıyor. Bu bölgeye araba ile ulaşım yol üzerinde görülecek bir çok bölge olduğu için keyifli olacaktır. Narlıkuyu’daki restoranların otopark’ı da mevcuttur.

Mersin’den Silifkeye giden otobüsler ile de bu bölgeye gelmek mümkündür. Bu otobüsler Otogardan kalkar ve Mersin çevre yolu üzerinden Silifke’ye devam eder. Çevre yolu üzerindeki duraklardan da bu otobüslere binmek mümkündür. Bunun yanısıra turistik gezi amaçlı geliyorsanız Mersin’den bazı tur firmaları Narlıkuyu ve etrafındaki gezilecek yerleri kapsayan turlar düzenlemektedirler.

Bu arada küçük bir not : Mersine yaz aylarında geliyorsanız hava çok sıcak olacağı için bu gezinize Akkum, Kızkalesi gibi bir sahilde deniz aktivitesi de eklemenizi öneririm. Yoksa sıcak havalar çekilmez olabilir.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like
Read More

Şahika Meyhane

Cumartesi akşamı bir arkadaşımın doğumgünü vesilesiye Şahika meyhanedeydik. Şahika meyhane Galatasaray’da Akarsu sokakta bulunuyor. Akarsu sokak İstiklal Caddesi…
Read More

Safa Meyhanesi

İstanbul’un tarihi semti Fatih, yalnızca camileri, türbeleri ve tarihi yapılarıyla değil, aynı zamanda köklü mekanlarıyla da ünlü. Bu…
Bozcaada koylar
Read More

Bozcaada

İstanbul’dan çıkıp Bozcaada’ya gidebilmek için öncesinde yaklaşık olarak 7 saat civarı bir karayolu yolculuğu gerekiyor. Biz de geceden…
Read More

Kekova Tekne Turu

Kekova tekne turuna katılmak için Kaş merkezden karayolu ile Üçağız köyüne yolculuk ediyoruz. 50 dakikalık bir araba yolculuğu…
Read More

Kapalıçarşı

İstanbul’un turistik duraklarından biri olan Kapalıçarşı’ya ben de ilk İstanbul’a gezmek için geldiğim zamanlarda yolum düşmüştü. Bence İstanbul…