Kekova Tekne Turu

Kekova tekne turuna katılmak için Kaş merkezden karayolu ile Üçağız köyüne yolculuk ediyoruz. 50 dakikalık bir araba yolculuğu ile Üçağız köyüne ulaşıyoruz.

Tekneye Üçağız köyü limanından biniyoruz. İlk durağımız ise Kaleköy. Likya ismiyle Simena. Bu köy, yaklaşık 1500 yıl önce olan deprem nedeniyle bir kısmı sular altında kalmış. Batan bölgenin üzerinde yürüyerek dolaşılabiliyor. Hatta bu alanda bir de batık lahit bulunuyor. Kaleköy tarihi kalıntılar bulunduğu için sit alanı olarak ilan edilmiş.

Batık lahit

Tershane Koyu ikinci durağımız. Yüzerken Likya harabelerini izleyebileceğimiz ve snorkel yapabileceğimiz tek koy burasıymış. Harabelere daha yakın herhangi bir bölgeye tekne ile yanaşmaya ve suya girmeye izin bulunmuyormuş. Yanlız bu koyda yüzerken dikkat bazı bölümlerde deniz kestaneleri bulunuyor.

Üçüncü durak Batıkşehir’in bulunduğu bölüm. Tershane koyundan çıkıp Korsan koyuna giderken sağ bölümde kalan harabeler batık şehir olarak biliniyormuş. Batıkşehir aynı zamanda Kaleköy’ün karşı kıyısına denk geliyor. Tekne Batıkşehir’in bulunduğu kıyıya belirli bir mesafeden yaklaşıp harabeleri izlememiz için buradan ilerliyor. Kalıntılar olduğu için bu bölgede belirli bir hızın üzerine çıkılmıyor.

Dördüncü durak Korsan Koyu. Koya giderken Korsan Mağarası olarak isimlendirilmiş mağaraya uğruyoruz.

Beşinci durak Gökkale Koyu.

Altıncı durak Burç Koyu.

Tur sabah 9 buçuk gibi başlıyor. Akşam üstü 6’ya doğru geri dönüyoruz. Koylarda deniz çok güzel, berrak ama su soğuk. Kekova bölgesi tekne turu için mutlaka deniz gözlüğü ile suyun altını izlemenizi tavsiye ederim.

0 Shares:
1 comment
  1. Kekova turuna Demre yat limanın dan tercih edilmeli. Çünkü Demre-Kekova arsında koylar görülmeye değer, mükemmel koylar ve denizde daha çok zaman geçiriliyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like
Read More

Memoş Tantuni – Mersin

-Tantuni yenilecek… Mersin’e gelince mutlaka yapılacaklar listesinde benim için ilk sıralardadır. Mersin’in en ünlü yiyeceği diyebilirim. Şehirde tantuni…
Kaş sokakları
Read More

Kaş

Kaş Likya bölgesinin liman şehri.. Kaş’ı merkez ve Çukurbağ Yarımada olarak ikiye ayırabiliriz. Kaş’ın yaklaşık iki kilometre uzağında…
Read More

Çiya Sofrası

Çiya Sofrası Kadıköy’de Anadolu yemekleri yapan ve çok güzel yemekleri olan bir restoran. 1987 yılında Kadıköy çarşı içerisinde…
Read More

Tarihi Yeniköy Börekçisi

İstanbul’un koşuşturmasından yoğunluğundan bunalırsanız (ki ben Mecidiyeköy’de yaşadığım için bu hissiyat içerisine sıklıkla girebiliyorum.) ölü saatlerde dışarı çıkmayı…
Read More

Yıldız Hisar

Bence insana İstanbul’da yaşadığını farkettiren en önemli yerlerden bir tanesi Boğaz kenarında zaman geçirmek. Günlük yaşam koşuşturmacasında çoğunlukla…