Memoş Tantuni – Mersin

-Tantuni yenilecek…

Mersin’e gelince mutlaka yapılacaklar listesinde benim için ilk sıralardadır. Mersin’in en ünlü yiyeceği diyebilirim. Şehirde tantuni yapan küçüğünden büyüğüne birçok tantunici bulunuyor. Fakat bir Mersinli olarak tavsiyem yolunuz Mersin’e düşerse Memoş tantuniyi bulmanız ve biftek tantunisini tatmanızdır.

Tantuni, sac üzerinde küçük küçük kuşbaşı halinde doğranan et ile yapılmaktadır. Pişen et sumaklı ve maydonozlu soğan piyazı, domates ve çeşitli baharatlar ile servis edilir. Bana göre tantuni açık ekmek dürüm şeklinde yenmelidir fakat somun ve lavaş ekmek ile de tantuni sunulmaktadır. Acı biber turşusu ve limonda yanında servis edilmektedir.

Tantuni içerisine eklenen baharatlar, pişirme süresi, etin cinsi gibi nedenlerden dolayı ustadan ustaya çok değişiklik gösteriyor.

Memoş tantuni, her gün saat 05:00 ile 17:00 arasında açık oluyor. Öğlen saatlerinde çevredeki iş yerlerinin de gelmesiyle beraber ciddi yoğunluk oluyor. Çoğu zaman bu saatlerde kapıda kuyruk oluyor. Hatta biftek tantuni yemek isteyenler için saat 15:00’i geçirmeyin derim, kalmayabiliyor.

Sahipleri Mersin’de 40 yıllık baba mesleği tantuniciliği devam ettiren Mehmet Can Yelkenaç ile ağabeyi Cengiz Yelkenaç.

Yaptıkları tantuninin içi diğerlerine göre daha dolu ve etin lezzeti daha güzel. Uzun bir süre küçük bir dükkanda hizmet verdiler.  Geçtiğimiz sene yan dükkan ile birleştirerek genişlettiler.

Mersin dışında yaşayan tantuni sevenler için tantuniyi şoklayarak şehirlerarası gönderim bile yapıyorlar.

Ayrıca Basketbol milli takımı için özel olarak Ankara’ya gidip tantuni de yapmışlıkları da vardır.

Adres: Turgutreis Mah. Silifke Cad. Müftü Köprüsü mevkii.

 

 

0 Shares:
1 comment
  1. Evet memos tantuni çok güzel Mersin’e gidilince ilk akla gelen dostların arkadaşların sonra memos tantuni herkese selamlar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like
Read More

Çiya Sofrası

Çiya Sofrası Kadıköy’de Anadolu yemekleri yapan ve çok güzel yemekleri olan bir restoran. 1987 yılında Kadıköy çarşı içerisinde…
rahmi koç müzesi
Read More

İstanbul Koç Müzesi

Yaklaşık bir yıldır Sütlüce’de çalışıyorum ve Koç müzesi her önünde her geçişimde kızımı da alıp gelmeliyim dediğim yerlerden…
Bozcaada koylar
Read More

Bozcaada

İstanbul’dan çıkıp Bozcaada’ya gidebilmek için öncesinde yaklaşık olarak 7 saat civarı bir karayolu yolculuğu gerekiyor. Biz de geceden…
Read More

Yeniköy Kahvesi

Geçtiğimiz kış Yeniköy Kahvesi’ne birkaç kez yolumuz düşmüştü. Bu haftasonu Yeniköy’e gittiğimiz için önünden geçince aklıma geldi. Birkaç…
Read More

Kaan Sekban Gösterisi

Geçtiğimiz hafta Kaan Sekban’ın İstanbul’daki gösterisine katılma fırsatı buldum ve bu deneyimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Gösteri, beyaz yaka…
Read More

Yol Üzeri Kapadokya

Bu sene bayram tatilini Mersin’de geçirdik. Benim ailem Mersin’de yaşadığı için her gidişimizde yoldaki Kapadokya ayrımı gözümüze çarpıyordu,…